Voorgerechten

Gevogelte

Salade met eendenborst en vijgen

Ingrediënten voor 4 personen

Salade met eendenborst en vijgen, recept van Albert Hein
  • 200 g geroogde eendenborstfilet
  • 6 gedroogde vijgen
  • 1 conference peer
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. bramenjam
  • 150 g rucola slamelange

Bereidingswijze   15 min.

  1. Snijd de vijgen in plakjes. Doe de olie, azijn en jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de sla over de borden. Snijd de ongeschilde peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in partjes en verdeel over de sla. Verdeel de eendenborst en de vijgen over de salade en schep de dressing erover.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 295 cal
Koolhydraten 23 g
Eiwitten 11 g
Vetten 17 g
Verzadigde vetzuren 4 g
Vezels 4 g
Zout 0,35 g

Bron : Albert Hein