Voorgerechten

Gevogelte / zuivel

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip, recept van Albert Hein
  • 250 g ricotta
  • 2 eetl Slagroom
  • 1 eetl. tijm
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 koffiel. mosterd (Dijon)
  • 100 g gerookte kipfilet (fijn gesneden)
  • 2 bospeentjes (geraspt)
  • 2 struikjes Witloof
  • 75 g veldsla

Bereidingswijze   25 min.

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C.
  2. Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen.
  3. Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken.
  4. Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 min. marineren. Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen.
  5. Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen.
  6. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen.
  7. Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen.
  8. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen.
  9. Salade over vier borden verdelen, gebakken ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.

Tip

Geroosterd krijgen groene asperges een heel stevige smaak. Geroosterde asperges zijn ook lekker als bijgerecht, bij biefstuk bijvoorbeeld.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 255 cal
Koolhydraten 5 g
Eiwitten 16 g
Vetten 19 g

Bron : Albert Hein