Ingrediënten voor 4 personen
- 4 peren
- 2 eetl. gedroogde veenbessen of rozijnen
- 1 citroen (alleen het sap)
- 250 g mascarpone
- 8 eetl. donkerbruine suiker
- 100 g walnootpitten
- 4 eetl. cognac
- 1 koffiel. kaneel
Voorbereiding
- Schil de peren, snij elke peer in 8 en besprenkel met het citroensap.
- Neem 4 vellen aluminiumfolie, plooi de randen wat over en verdeel over elk 'bootje' 8 stukjes peer en bestrooi telkens met 2 eetl. bruine suiker, 1 eetl. cognac en ¼ koffiel. kaneel.
- Klop de mascarpone los met 1 eetl. water.
- Rooster de walnoten kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
Bereidingswijze
15 min.
Plooi de papillotten dicht en laat 15 à 20 min. garen op de barbecue, naargelang u liever licht krokante of zachte peren hebt.
Afwerking
Doe de inhoud van de papillotten (ook het vocht) in een diep dessertbord. Geef er een toefje mascarpone bij en bestrooi met de geroosterde walnoten en de veenbessen of rozijntjes.
Tip
- Bent u een zoetekauw? Voeg dan 1 eetl. rietsuiker toe aan de mascarpone.
- Een bolletje roomijs kan er beslist ook bij!