Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / BBQ

Gemarineerde zalmtournedos met krabcouscous

Ingrediënten voor 4 personen

Gemarineerde zalmtournedos met krabc, recept van Colruyt
  • 4 gemarineerde zalmtournedos
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 300 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 190 g King krab (blik)
  • 4 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de yoghurtdressing:
  • 2 eetl. citroensap
  • ¼ plantje bieslook (vers)
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 50 g mayonaise

Voorbereiding   ontdooitijd + 20 min.

  1. Laat de zalmtournedos oppervlakkig ontdooien.
  2. Doe de couscous in een grote kom en overgiet met de hete visbouillon. Laat 7 min. afgedekt zwellen.
  3. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van ½ cm.
  4. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ½ cm.
  5. Hak de koriander grof.
  6. Maak de krabcouscous: maak de couscous los met een vork en meng er het krabvlees, de blokjes komkommer en paprika, en de grofgehakte koriander onder. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.
  7. Maak de yoghurtdressing:
  8. snipper het bieslook (u hebt 2 eetl. nodig) en de peterselie (u hebt 1 eetl. nodig) fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Bereidingswijze   5 min.

  1. Gril de zalmtournedos ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de zalmtournedos in een klemrooster steekt).

Afwerking

Serveer de zalmtournedos met de couscous en de yoghurtdressing. Geef er een gemengde salade bij.

Bijpassende drank

  • Sloeber Sterk blond bier

Sloeber is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Roman te Oudenaarde. Het is een blond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,5%.


  • Terre di Chieti I.G.T. Pecorino ‘Vellodoro’
  • Umani Ronchi Abruzzo - Italië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 770 cal
Koolhydraten 63,6 g
Eiwitten 41,7 g
Vetten 36,8 g

Bron : Colruyt