Ingrediënten voor 4 personen
- 8 hondstongfilets
- 12 sint-jakobsnoten zonder kraal
- 2 bolletjes kervek (diepvries)
- 500 g grotchampignons
- 2 eetl. citroensap
- 1sjalot
- 2 dl Lichte room
- 4 eetl. boter
- instantsausbinder
- 2 dl visfond
- peper en zout
Voorbereiding
ontdooitijd + 10 min.
- Laat de hondstongfilets en de sintjakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
- Snij de grotchampignons in stukjes.
- Snipper de sjalot heel fijn.
- Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met peper en zout. Breng op smaak met 1 eetl. citroensap.
Bereidingswijze
10 min.
- Verhit 1 eetl. boter en roerbak de grotchampignons en de fijngesnipperde sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met peper en zout.
- Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 1 à 2 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en besprenkel op het einde met 1 eetl. citroensap. Haal de vis uit de pan en hou warm.
- Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de sintjakobsnoten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 hondstongfilets bovenop. Schik er 3 sint-jakobsnoten naast en lepel er de saus rond. Serveer met gestoomde krielaardappelen of een nestje tagliatelle.
Tip
U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt.
Bijpassende drank
Tongerlo is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen in Brouwerij Haacht, te Boortmeerbeek in overeenkomst met de Abdij van Tongerlo in Tongerlo.
Tongerlo Blond, is koperkleurig bier met een alcoholpercentage van 6% en een densiteit van 15° Plato.
- Viré-Clessé A.O.P.
- 'Vieilles Vignes' Cave de Viré