Hoofdgerecht

Vlees / Wild

Konijn in kriekbier

Ingrediënten voor 4 personen

Konijn in kriekbier, recept van Colruyt
  • konijn in stukken (beenhouwerij)
  • 1 ui
  • 700 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
  • 25 cl kriekbier (bv. Liefmans)
  • 400 ml wildfond (bokaal)
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • 1 takje tijm (gedroogd)
  • 1 blaadje laurier
  • 3 jeneverbessen
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)

Bereidingswijze   10 min. + 1 u. 15 min. kooktijd + 15 min. De dag voordien

  1. Smelt de boter in een ruime kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.
  2. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrooi het vlees met de bloem, voeg de gesnipperde ui toe en laat even bakken.
  4. Giet er vervolgens de wildfond bij, het kriekbier en het sap van de bokaal krieken.
  5. Kruid met het takje tijm, het blaadje laurier en de geplette jeneverbessen (dat gaat gemakkelijk tussen 2 eetlepels).
  6. Dek de pan af en laat 1 u. 15 min. zachtjes sudderen.
  7. Voeg de krieken toe en zet koel weg tot de volgende dag.
  8. De dag zelf
  9. Laat het stoofgerecht zachtjes opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

Afwerking

Serveer met natuuraardappelen, frietjes of tagliatelle.

Bijpassende drank

  • Liefmans Kriek

Donker roodbruin streekbier gemaakt met echte Schaarbeekse krieken. Geur en smaak worden aangenaam gedomineerd door een zachte en frisfruitige kriekensmaak.


  • Bourgogne Hautes Côtes de Nuits A.C.
  • Domaine Bissey - Les Fontaines Rondes

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 546 cal
Koolhydraten 26,8 g
Eiwitten 43,3 g
Vetten 27,9 g

Bron : Colruyt