Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g farfalle
- 2 wortelen
- 0.25 knolselder
- 2 preien
- 1 groenekool
- 1 blokje groentebouillon
- 250 g mascarpone
- 1 eetl. boter
- 2 takjes tijm (vers)
- nootmuskaat
- cayennepeper
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Voorbereiding
- Snij de prei in ringen van ½ cm.
- Neem 8 bladeren van de kool (verwijder eerst de donkere, buitenste bladeren), verwijder de harde nerf en snij in repen van ½ cm breedte.
- Schil de wortelen en de knolselder en rasp beide fijn (van beide hebt u ongeveer een halve kop nodig).
Bereidingswijze
20 min.
- Breng ½ L water aan de kook samen met het groentebouillonblokje. Voeg de fijngesneden prei en de groenekool toe. Kruid met peper, zout, het laurierblaadje en de tijm. Dek af en laat de groenten gaar koken in 10 min. Giet af en vang het kookvocht op.
- Laat een eetl. boter smelten in een ruime kookpan. Voeg de gaargekookte prei en groenekool toe en laat eventjes stoven. Meng er de geraspte wortel en knolselder onder en laat gedurende 2 min. stoven. Roer regelmatig om.
- Leng aan met 2,5 dl van de groentebouillon en voeg de mascarpone toe. Breng aan de kook en laat een drietal min. doorkoken. Breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper naar wens. Indien de saus te dik wordt kan u nog wat groentebouillon toevoegen.
- Kook intussen de deegwaren gaar in 5 L lichtgezouten water (tijd: zie verpakking). Giet af en meng de deegwaren onder de saus.
Afwerking
Dien goed heet op.
Tip
Vleesliefhebbers kunnen vlak voor het opdienen reepjes gekookte of rauwe ham toevoegen.
Bijpassende drank
- Château La France (wit)
- A.C. Bordeaux Blanc