Ingrediënten voor 4 personen
- 4 vegetarische schnitzels
- 11 wortelen
- 1 bosje lente-uitjes
- 4 cm gember
- 1 plantje koriander
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl lichte room
- 2 eetl. sesamzaad
- 1 eetl. korianderbolletjes
- 1 eetl. komijnzaadjes
- 4 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
20 min.
- Rasp de wortelen.
- Schil de gember en snipper fijn.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Plet de korianderbolletjes en komijnzaadjes tussen 2 eetlepels.
Bereidingswijze
25 min.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de gember, het knoflook en de helft van de fijngesnipperde lente-uitjes tot alles zacht is.
- Voeg de geraspte wortel, de geplette koriander en komijn en de sesamzaadjes toe. Giet er de lichte room over en laat ± 10 min. op een zacht vuurtje garen. Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.
- Hak ondertussen de verse korianderblaadjes grof.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de vegetarische schnitzels op een zacht vuurtje 4 à 6 min. aan elke kant goudbruin.
Afwerking
Werk het wortelstoofpotje af met de verse koriander en serveer met de schnitzels. Lekker met aardappelpuree, rijst of tarwegraantjes.
Bijpassende drank
- Maredsous Tripel Abdijbier
Maredsous is een Belgisch abdijbier.Het wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat, te Breendonk.
Maredsous 10 of Tripel, is een donkerblond bier met een alcoholpercentage van 10%.
- Côtes du Rhône
- A.O.P. Louis Bernard