Hoofdgerecht

Vegetarisch / Ovengerecht

Vegetarische vol-au-vent met 5 groenten

Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarische vol-au-vent met 5 groenten, recept van Colruyt
  • 2 preien
  • 1 peterseliewortel
  • 1 rammenas
  • 1 pastinaak
  • 2 takjes veerse tijm
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1 zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 dl verse room
  • 340 g kikkererwten
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 4 dl groentebouillon 1 blokje opgelost in 4 dl heet water
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Schil de peterseliewortel, de pastinaak, de rammenas en de zoete aardappel en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  2. Snij de rode uien in de lengte in 8 of 10 partjes.
  3. Snij de preien eerst in de lengte doormidden en daarna in stukken van 2 cm.
  4. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

Bereidingswijze   35 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de partjes rode ui en het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de peterseliewortel, de rammenas, de pastinaak, de prei en de zoete aardappel toe en laat al roerend 5 min. stoven.
  3. Voeg de laurierblaadjes, de tijmtakjes en de groentebouillon toe. Laat 15 à 20 min. garen op een zacht vuur (de groenten moeten beetgaar zijn).
  4. Bak intussen de bladerdeegpasteitjes 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het hoedje met een scherp mes.
  5. Klop het ei samen met de room los. Neem de kookpot van het vuur en roer er de kikkererwten en de eiermengeling voorzichtig onder tot het vocht lichtjes bindt. Kruid met peper en zout. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm.

Afwerking

Verdeel de bladerdeegpasteitjes over de borden en schep er de vol-au-vent over. Dek af met het hoedje. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Bijpassende drank

  • Postel Blond Abdijbier

Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.

Postel Blond is een blond abdijbier van 7%.


  • Roodeberg KWV
  • Western Cape - Zuid-Afrika

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 493 cal
Koolhydraten 45,1 g
Eiwitten 15,2 g
Vetten 26,8 g

Bron : Colruyt