Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g gebraad van boerenkoteletten (beenhouwerij)
- 2 eetl. olijfolie met basilicum
- Provençaalse kruidenmix (molen)
- Voor de saus:
- 2 eetl. rode pesto
- 1.5 dl lichte room
- instantsausbinder
- Voor de groentespiesjes (2 à 3 per persoon):
- 1 courgette
- 20 kerstomaten
- 10 champignons
- 10 rode uien op azijn (bokaal)
- 2 eetl. olijfolie met basilicum
Voorbereiding
- Halveer de courgette in de lengte en snij vervolgens in stukjes van 2
cm.
- Spoel de rode uien en dep droog.
- Verhit 2 eetl. olijfolie met basilicum in een braadpan en roerbak de stukjes
courgette, de rode uien en de champignons gedurende 4 à 5 min.
- Voeg de kerstomaatjes toe en kruid flink met de Provençaalse mix. Steek
de groenten op spiesjes.
- Leg de groentespiesjes in een schotel, dek af en zet koel weg.
Bereidingswijze
5 min. + 1 u 15 min. in de oven
- Leg het gebraad in een braadslede, strijk in met olijfolie met basilicum en maal er wat Provençaalse mix over.
- Schuif het gebraad in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 15 min.
- Verwarm de groentespiesjes: schuif de schotel de laatste 15 min. mee de oven in.
- Haal het vlees uit de braadslede en hou het warm. Maak de braadresten los met een scheutje water en giet alles in een steelpan.
- Breng aan de kook, voeg de pesto toe, samen met de lichte room en laat even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking
Snij het vlees tussen de beentjes, in dunne sneetjes. Serveer met de groentespiesjes
en de saus. Geef er verse pasta of krielaardappelen bij.
Tip
U kan bij dit gerecht ook een extra bereiding met dezelfde groentjes geven.
Snij 1 courgette in blokjes en 1 bakje champignons in schijfjes. Stoof de groentjes
± 5 min. in wat olijfolie met basilicum. Voeg wat rode uien en kerstomaatjes
toe en laat nog even sudderen. Kruid met peper en zout.
Bijpassende drank
- Argento Malbec
- Mendoza - Argentinië
- Les Hauts Rocs
- Rasteau
- A.C. Côtes du Rhône Villages