Ingrediënten voor 16 broodjes
- 8 sneetjes wit brrod
- 1 avocado
- ½ rode paprika
- ½ citroen (alleen het sap)
- 190 g krab (blik)
- 2 eetl. mayonaise
- 5 saffraandraadjes
- paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
15 min.
- Meng de mayonaise met de saffraan en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de halve paprika en snij in kleine blokjes.
- Snij de avocado in 2, verwijder de pit en snij in kleine blokjes. Besprenkel met citroensap.
- Meng de uitgelekte krab met de avocado- en paprikablokjes.
- Snij de sneetjes brood diagonaal in 2. Besmeer met de saffraanmayonaise en verdeel er de krabmengeling over.
Bijpassende drank
- Domaine du Clos Pichard
- A.C. Saint-Nicolas de Bourgueil
Rode loirewijn, fris en fruitig. Fijn boeket met toetsen van rood fruit. Jong drinken, op keldertemperatuur.