Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 2 preiwitten
- 2 eierdooiers
- 400 ml. kalfsfond (bokaal)
- 1,5 dl. room
- 1,5 eetlepel bloem
- 1 eetlepel bote
r
Bereidingswijze
35 min.
- Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de in stukken gesneden prei in. Laat 2 min. stoven.
- Bestrooi met de bloem en roer om.
- Voeg de kalfsfond en 600 ml water toe en doe er de in stukken gesneden bloemkool in.
- Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
- Mix zeer fijn en zeef de soep (indien gewenst).
- Meng de eidooiers en de room in een soepterrine en roer er de hete soep door.
Afwerking
Dien onmiddellijk op, bestrooi met een weinig peterselie of kervelplukjes. Als garnituur kan u heel kleine gekookte bloemkoolroosjes apart houden.