Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kleine gepelde tijgergarnalen 'scampi'
- 500 gram champignons
- 1 portie kervel
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels bieslook (fijngesnipperd)
- 1 dl droge witte wijn
- ½ citroen (alleen het sap)
- 2 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- tijm, laurier
- peper en zout
Bereidingswijze
10 min. – de dag voordien
- Breng 1 dl droge witte wijn aan de kook met 1 dl water, tijm, laurier, peper en zout. Leg er de diepgevroren scampi's in, dek af en laat 5 à 8 min. zachtjes gaar worden. Giet ze af en laat de scampi's uitlekken en afkoelen.
- Doe de mosterd, 2 eetl. citroensap, 2 eetl. peterselie, het ontdooide bolletje kervel en 2 eetl. bieslook in een slakom. Kruid met peper en zout. Roer goed om. Giet er heel langzaam de olie bij terwijl u voortdurend roert.
- Leg de afgekoelde scampi's in de vinaigrette en meng ze er voorzichtig onder. Zet koel weg tot 's anderendaags.
Afwerking
Snij net voor het opdienen de champignons in schijfjes, besprenkel ze met
wat citroensap en meng ze onder de scampi's. Versier met tuinkers en dien op
met stokbrood en gemengde sla.
Tip
- Met een eiersnijder snijdt u de champignons snel in schijfjes.
- Geef een feestelijk tintje aan de vinaigrette door er 2 eetl. room door te roeren.
- De opgegeven hoeveelheid geldt voor een lichte maaltijd. In een uitgebreid buffet kunt u er 15 à 20 mensen mee bedienen.